17 Kasım 2012 Cumartesi

Pamuk Prenses ve Avcı

 Film Hakkında:
 
"Ünlü masala yenilikçi bir bakış Charlize Theron'un kötü kraliçesi aklınızdan çıkmayacak"
Burak Göral

Masal sona erdi.

Bu destansı aksiyon-macerada Kristen Stewart (Alacakaranlık) Pamuk Prenses'i canlandırırken, Oscar® ödüllü Charlize Theron*ise onu yok etmek isteyen Kötü Kraliçe olarak karşımızda. Tehlikeli kraliçenin saltanatını tehdit eden Pamuk Prenses, kendisini öldürmekle görevlendirilen avcıdan (Chris Hemsworth) savaş sanatları eğitimi almakta ve bu karanlığa bir son vermek için mücadele etmektedir. Şimdi, kötülük kader ile savaşmaktadır.

Yönetmen:Rupert Sanders
Oyuncu:Kristen Stewart
Oyuncu:Chris Hemsworth

Dil Seçenekleri
İngilizce (Orijinal)
Lehçe (Dublaj)
Türkçe / Almanca (Dublaj)
Lehçe (Altyazı)
Türkçe, İngilizce, Almanca (Altyazı)

13 Kasım 2012 Salı

(TR) Selçuk Erdem-4

Kitabın İçeriği:

Selçuk Erdem'in sevilen karikatürlerinden oluşan tamamı renkli yeni karikatür albümü.

(Çıkış tarihinde firmadan kaynaklı gecikme olabilir.)

Yazar:Selçuk Erdem
Sayfa Sayısı: 128
Dili: Türkçe
Yayınevi: Getto Yayınevi

(TR) John Verdon - Şeytanı Uyandırma

Kitabın İçeriği:

Asla o karanlık odaya girme.
Sabaha çıkmak istiyorsan şeytanı uyandırma.

Hiçbir cinayet kusursuz değildir. Özellikle Dahi Dedektif Dave Gurney bir olaya müdahil olup hiç kimsenin göremediği detayları ortaya çıkardığında, çıkışı olmadığı düşünülen labirentin çıkışını ustalıkla bulduğunda...

Gurney, bir seri katil üzerine belgesel hazırlayan genç bir kıza danışmanlık yapmayı kabul eder. On yıl önce yaşanan bu olaylarda kurbanların hepsi keskin bir nişancı tarafından zifiri karanlıkta, pahalı Mercedes arabalarını kullanırken, aynı açıdan ve noktadan kusursuz biçimde vurulmuş ve bedenlerinin yanına birer oyuncak hayvan bırakılmıştır. Asla aydınlatılamayan bu cinayetlerin üstüne bir perde çekilmiştir ve kimse bu perdeyi kaldırabilecek kadar cesaretli değildir. Tek bir kişi dışında.

Gurney'in, kimseye izini belli etmeyecek kadar dahiyane bir plan yapmış olan bu caniyle oynayabileceği tek bir oyun vardır. Ölüm oyunu: Kendini hedef göster, o sana gelsin.


"Zeki bir adamı karmaşık bulmacalar çözerken izlemek müthiş bir keyif. Gurney işte bu yönüyle farkını ortaya koyuyor."
New York Times

"Her sayfada artan gerilimle, bir psikopatın iç dünyasının derinliklerine ineceksiniz."
Publishers Weekly

"Şaşırtıcı bir son ve tam bir şaheser. Tırnaklarınızı kemirtecek kadar heyecan verici."
New York Journal of Books


(Çıkış tarihinde firmadan kaynaklı gecikme olabilir.)

Yazar:John Verdon
Çevirmen:Ender Nail
Sayfa Sayısı: 538
Dili: Türkçe
Yayınevi: Koridor

(TR) Amin Malouf - Doğu'dan Uzakta

Kitap İçeriği:

Geçmiş... bıraktığın yerde mi hâlâ?

Amin Maalouf'tan unutulmayacak bir "eve dönüş" romanı Amin Maalouf'un merakla beklenen yeni romanı Doğu'dan Uzakta, kaderin ve tarihin acımasızlığında terk ettikleri yurtlarına dönen bir grup arkadaşın hikâyesini anlatıyor. 

Doğu'dan Uzakta, bir yüzleşmenin romanı: Gençliklerinin en güzel dönemlerini bir arada geçiren, ülkelerinde patlak veren iç savaştan sonra farklı yerlere dağılan ve yıllar sonra, eski arkadaşlarından birinin cenazesi için tekrar ülkelerine dönen bir grup arkadaş... Açıkça belirtilmese de Lübnan İç Savaşı'nın getirdiği yıkımlara ve Ortadoğu coğrafyasının kültürel, tarihsel ve toplumsal sorunlarına dair çok çarpıcı gözlemlere de yer veren Doğu'dan Uzakta'da Maalouf, yine en iyi bildiği şeyi yapıyor: Doğu'yu anlatıyor.

Tadımlık:
"Yenikler her zaman kendilerini masum kurbanlar olarak göstermek eğilimindedirler. Ama bu gerçeğe tam uymaz, hiç de masum değildirler. Yenildikleri için suçludurlar. Kendi halklarına, kendi medeniyetlerine karşı suçludurlar. Sadece yöneticilerden değil, benden, senden, hepimizden bahsediyorum. Bugün tarihin mağluplarıysak, hem kendi gözümüzde hem de tüm dünyanın gözünde aşağılanmış durumdaysak, bu sadece başkalarının değil, öncelikle bizim suçumuzdur."


Yazar:Amin Maalouf
Çevirmen:Ali Berktay
Sayfa Sayısı: 460
Dili: Türkçe
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

(TR) Debbie Macomber - Bir Dilekle Başladı Her şey

Kitap İçeriği:
 
 Dilekler, içtenlikle istenince gerçekleşen hayallerdir... 
Hayata yeniden tutunmak için önünde yirmi dilek duruyordu... Kâğıda döktüğü yirmi hayal...
Acı çekmektense geleceğe umutla bakmasını sağlayacak yirmi ihtimal...
Artık bir sonraki güne güzel duygularla başlamak için hazırdı, çünkü gerçekleştirmesi gereken hayalleri vardı. Çünkü hayat her şeye rağmen yaşamaya değerdi... 
Hayatınızda çok isteyip de gerçekleştiremediğiniz şeyler mi var?
O halde hemen kâğıdınızı kaleminizi alın ve dilek listenizi hazırlamaya başlayın...

"En katı yürekli okuyucular bile kendilerini bu umut dolu romandaki unutulmaz karakterler için gizlice gözyaşlarını silerken ve kendi dilek listelerini hazırlarken bulacaklar."
Booklist

"Konu özel, unutulmaz bir yer ve onurlu, güçlü karakterler yaratmaya geldiğinde kimse Debbie Macomber'dan daha iyi olamaz."
BookPage

"Macomber'ın kullandığı dil ve olumlu anlatımı sizi sevdiğiniz koltuğunuz kadar rahat ağırlıyor."
Publishers Weekly

"Debbie kalbini kâğıda işlemiş. Sonuç ise muhteşem!"
RT Book Rewiews


Yazar:Debbie Macomber
Çevirmen:Ozan Aydın
Sayfa Sayısı: 464
Dili: Türkçe
Yayınevi: Martı Yayınları

1 Kasım 2012 Perşembe

(TR) J.R.R Tolkien - Bitmemiş Öyküler

Kitabın İçeriği:

Bitmemiş Öyküler, Tolkien'in Orta-Dünya efsanesinin çok önemli bir parçasıdır. Özellikle Yüzüklerin Efendisi, Silmarillion ve Hobbit kitaplarını okuyan Tolkien hayranlarının dikkatini çekecek bu kapsamlı çalışma, yazarın yaşarken tamamlayamadığı ama oğlu Christopher Tolkien'in kendi notlarıyla sunduğu bir eser. 

Bitmemiş Öyküler, Orta-Dünya'nın Birinci Çağı ile Yüzük Savaşı'nın sona erişi arasındaki zamana ait öyküleri kapsıyor. Çöküşü öncesindeki uzun çağlardan Númenor hakkında günümüze kalabilen tek öykünün yanı sıra, Palantíri ve Amroth Efsanesi de yine Bitmemiş Öyküler arasında anlatılıyor.


(Çıkış tarihinde firmadan kaynaklı gecikme olabilir.)

Yazar:J.R.R. Tolkien
Yazar:Christopher Tolkien
Çevirmen:Kemal Baran Özbek
Sayfa Sayısı: 755
Dili: Türkçe
Yayınevi: İthaki Yayınları

(TR) George R.R Martin - Kargaların Ziyafeti

Kitabın İçeriği:

George R. R. Martin, imgesel kurguya yeni bir soluk getiren abidevi serisinin uzun zamandır beklenen dördüncü cildi Kargaların Ziyafeti ile şaheserine devam ediyor.

Yedi Krallık'taki çetin mücadelelerde hayatta kalmayı başaranlar, emelleri için yeni savaşlara girişir. İnsan suretindeki kargalar, ziyafet için bir araya gelerek yeni komplolar hazırlar ve tehlikeli ittifaklar kurar. Asiller ve sıradan insanlar, askerler ve büyücüler, katiller ve bilgeler; bahtları ve elbette hayatları uğruna bir araya gelir...

Kargaların ziyafetinde çoğu misafirdir fakat azı nefes almaya devam edebilecektir...

"Müthiş bir cilt daha."
Time Out London

"Martin, Buz ve Ateşin Şarkısı'nın bu cildiyle de fantastik türünü yüceltmeye devam ediyor."
STL today.com

"Amerika'nın Tolkien'i."
Time


"Buz ve Ateşin Şarkısı sağlam bir şekilde çok satanlar listelerinde çünkü muhtemelen en iyi fantastik seri."
Detroit Free Press


Yazar:George R. R. Martin
Çevirmen:Sibel Alaş
Sayfa Sayısı: 504
Dili: Türkçe
Yayınevi: Epsilon Yayınları

(TR) Mustafa Çevik - Hükümdar

Kitabın İçeriği:

Hükümdar, Orta Asya'nın uçsuz bucaksız bozkırlarında hayatta kalmaya çalışan dağınık Türk boylarının tek bir bayrak altında toplanarak devlet kurmalarının destansı öyküsüdür… Türk boylarının kendilerine lider olarak seçtiği Kara Han gittikçe zalimleşerek yönetimi kendi çıkarları için kullanmaya başlar. Oğlu Oğuz, bu haksız düzene daha fazla dayanamaz ve babasını karşısına alarak hakanlık için uzun ve zor bir mücadeleye girişir. Annesi Ay Hatun ile bilge Uluğ Bey'in destekleri Oğuz'u iyi hissettirse de o en büyük gücü her zaman inandığı ve yolundan ayrılmadığı Gök Tanrı'dan alır. Yerin ve göğün birleştirici gücü olan Oğuz, Tanrı'dan aldığı kut sayesinde Türk milletini cihana hâkim kılacak ve kimsenin tahmin edemeyeceği şekilde Türklerin kaderini değiştirecektir.

Türk milletinin destansı tarihi içerisinde önemli bir yer tutan Oğuz Kağan, Hükümdar'da tek bir bayrağın, tek bir ülkünün peşinden giden, binlerce kişiyi ardına katan hâkimiyetin iradesidir. Bu kitapta mahmuz ve nal sesleriyle kayaları parçalayan unutulmaz bir kahramanın ruh ve inanç mücadelesini okuyacak; aşk, ihanet ve sabrın sınırlarınada tanıklık edeceksiniz.

Mustafa Çevik'ten uzun süre etkisinden kurtulamayacağınız bir kasırganın şiirsel romanı...


Yazar:Mustafa Çevik
Sayfa Sayısı: 200
Dili: Türkçe
Yayınevi: Sayfa 6

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...