29 Ocak 2013 Salı

(TR) Mehmet Gündem - Lüzumlu Adam İshak Alaton

Kitap Hakkında:

Hedefi Belli Olmayan Yelkenliye Hiçbir Rüzgâr Yardım Etmez


Sıradışı Bir Yaşam Öyküsü 

Lüzumlu Adam bir hayat mücadelesinin anlatımı... Bir toplumda azınlık olmanın verdiği yük, Varlık Vergisi ve bununla altüst olan bir aile. Ama ne olursa olsun bu zorluklardan yılmayan kararlı ve azimli genç bir adam: İshak Alaton. 

Mehmet Gündemin bu kitabıyla yaşadığı hayat mücadelesini, kırılma anlarını, hüzünlerini, mutluluklarını, her ne olursa olsun yeniden başlama iradesini, sonsuz öğrenme azmini, kendini aşma çabalarını ve küçük de olsa hayata iz bırakma niyetine tanık oluyoruz İshak Alatonun.

Muhaberat memurluğuyla başladığı iş hayatına İsveçte kaynak işçiliğiyle devam eden, teknik ressam olarak ülkesine dönen, ama teknik diploması olmadığı için iş bulamayan ve sonunda kendi işini kurmaya karar veren İshak Alaton, ortağı Üzeyir Garihle nasıl tanıştıklarını ve bugünkü ALARKO Holdingi nasıl kurduklarını, verdikleri mücadeleleri anlatıyor. Ayrıca mütevazı aile yaşantısını, çocuklarıyla ilişkilerini paylaşıyor bizlerle. 

Tüm bunların gerisinde ise Türkiyenin bir dönemine ışık tutuyor.

"Lüzumlu Adam" iniş çıkışlarla dolu bir yaşamın anlatıldığı bir başarı öyküsü.

Baskı Yılı: 2012
Sayfa Sayısı: 290
Dili: Türkçe
Yayınevi: Alfa Yayıncılık

(TR) Mehmet Gündem - Lüzumsuz Adam İshak Alaton

Kitap Hakkında:

Mehmet Gündem, İshak Alatonun "Lüzumlu Adam" kitabıyla başlattığı sıra dışı hayat hikayesini anlatmaya serinin ikinci kitabı "Lüzumsuz Adam"la devam ediyor...


Alaton diyor ki; 

"Erken yaşlarda, varlıklı olmanın ötesinde daha neler var diye kendime sormaya başladım. 65 yaşıma geldiğimde bir yazı yazdım. Yazının başlığı Lüzumsuz olabilmek. 

Yaşım ilerledikçe, bir yandan kalan zaman azalıyor, diğer yandan kütüphanemde okunmayı bekleyen kitapların adedi artıyor. Bu çelişkili duruma köklü bir çare bulmalıyım. Yaşam tarzımı değiştirmeliyim. Uykuda kaybettiğim zamanı asgariye indirdim. İşimle ilgili sorumluluklarımı genç kuşaklara daha hızlı devretmem, bu duruma çare olur… Bu yolda hızlı adımlar atıyorum. İşin başında kurucuların prensiplerini özümsemiş profesyonelleri görmek, benim için büyük kıvanç kaynağı oluyor... Gittikçe önemsizleşiyorum... Tamamen lüzumsuz olmayı, ömrümün taçlanması olarak görüyorum... 

Şimdi, 85 yaşımı doldurmuş olarak geriye bakıyorum da, epey bir mesafe aldığıma inanıyorum.
...
Hayat zannedildiği kadar uzun değil. Zaman akıp gidiyor. Ne yaptıysan, ne için mücadele verdiysen sadece o kalıyor geriye... Unutma ki, ömür dediğin şey yaştan ibaret değil, yaşadıklarından ibarettir. Her şey küçük başlar, küçük adımlarla başlar… Olmadık zamanda olmadık engeller, problemler çıkar karşına ve sen hep sınanırsın… Tabii fırsatlar da… Karakterin ve tarzın oluşur yaşadıklarından. 

İyi ki, bir miktar para kazandıktan sonra, daha fazla para sahibi olmanın çok önemli olmadığı kanaatine erken vardım... İyi ki, başarıyı sıradanlaştırdım, zenginliği çeşitlendirdim... İyi ki arayışlarım sürdü, "hayat boyu mücadelemin ne için olacağı" sorusu ile yüzleştim... İyi ki hep saygınlık aradım... İyi ki Üzeyir Garihi tanıdım. İyi ki vaktinde işi profesyonellere bıraktım... İyi ki lüzumsuz olabilme yoluna girdim... İyi ki özgürleşip, ağırlıklarımdan kurtuldum... İyi ki tek bir kimlikle yetinmedim... İyi ki toplumsal sorumluluklara yöneldim. İyi ki, düşündüm, düşündüklerimi cesurca söyledim... İyi ki tehditlere kulak asmadım... İyi ki, kendimi ve toplumu, yani sizleri sorguluyorum... İyi ki günahlarımızdan arınalım dedim... İyi ki erken öten horoz oldum. 
Her günü daha kâmil ve daha faydalı bir insan olma amacı ile yaşıyorum...

Sayfa Sayısı: 492
Baskı Yılı: 2012
Dili: Türkçe
Yayınevi: Alfa Yayıncılık

(TR) Banu Avar - Gün O Gündür

Kitap Hakkında:

Banu Avar her zamanki gür sesiyle Kuvayi Milliye ruhuna çağrı yapıyor...


Bu kitapta, Türkiye tarihinde büyük önem taşıyan son üç yılın notlarından seçmeler bulacaksınız...

Türkiyenin sokulduğu deli gömleğinde nasıl çırpındığını, iktidarın ve sahte muhalefetin aynı gömleğin içinde olduğunu, Amerikanın Arap Baharı ve Kürt Baharı harekâtını; Suriyenin düşmesinin Türkiyenin düşmesi demek olduğunu ve Türkiyeyi cinnete iteleyenlerin nihai hedeflerinin, onu intihara sürüklemek olduğunu okuyacaksınız...

Türkiye, 100 yıl önce emperyal odakların oyununu bozan bir ülke! Yine bozacaktır...

Gün O Gündür! Zafer de tekerrür edecektir!

Sayfa Sayısı: 352
Baskı Yılı: 2012
Dili: Türkçe
Yayınevi: Remzi Kitabevi

Benim Kalemimden

      İnsanları hep çözümlemem benim en büyük sorunlarımdan biri.Bunu bilinçli olarak yapıyorum ve bunu yaparken aldığım  zevk çok farklı.Ama sonrasında bıraktığı etki de tanımlanamaz derecede üzücü.Her şeyi bilmek insana mutluluk verir derler ya, bu böyle sonuç vermedi ne yazık ki. Bir şeylerin gizemli kalması , bir şeylerin bilinmemesi gerek ki insanlar hayata eskiden baktığı gibi umutlu baksın.

    Her şeyde bir üst sınır vardır.İnsanlar her zaman o üst sınırda olmayı isterler bazen de o üst sınırda olduklarını düşünürler peki o düşünenler sonra ne yapar hiç düşündünüz mü ? Bence asıl ne yapmak istediğiniz, kendinize nasıl bir yol çizeceğiniz o anda önem kazanıyor.Durup insanların sizi geçmesini mi izleyeceksiniz yoksa bir ilahi gücün sizi sihirli halısına alıp daha da yükseltmesini mi bekleyeceksiniz ?

  Tüm bunların cevabı içinizde , sizin içinizde.
  İnsanı, insan yapan değerlerde...

28 Ocak 2013 Pazartesi

(TR) Alice Hoffman - Güvercin Bekçileri

Kitap Hakkında:

Otuzdan fazla kitap yazan, kitapları 20 farklı dile çevrilip dünya genelinde 100e yakın ülkede yayımlanarak 80 milyon adetten fazla satan Alice Hoffman, en gizemli romanlarıyla şimdi Türkiyede...

Güvercin Bekçileri (The Dovekeepers), Alice Hoffmanın en hırslı ve büyüleyici romanı, araştırma ve hayal gücü yeteneğini ortaya koyduğu bir başyapıt. 

Yaklaşık iki bin yıl önce, dokuz yüz Musevi aylarca Romalı askerlere Masadada karşı koydu. Eski tarihçi Josephusa göre bu katliamdan iki kadın ve beş çocuk kurtuldu. Bu trajik ve etkileyici olaydan yola çıkan Hoffmanın romanı; her biri Masadaya farklı yollardan geçerek gelmiş dört olağanüstü cesur, becerikli, duygusal kadının muhteşem hikâyesini anlatır.

Bağımsız bu dört kadının yaşamları karmaşık ve ateşli bir şekilde kuşatmanın umutsuz günlerinde kesişir. Hepsi güvercin bakıcısıdır ve kendilerine has sırları vardır; kim oldukları, nereden geldikleri, onları kimin yarattığı ve sevdikleriyle ilgili...

"Muhteşem… Bu olağanüstü romanda tarihî dönemler büyüleyici bir ışıkla hayat buluyor." Parade (ABD)

Konusu, büyüsü, akıcılığı ve güzel anlatımıyla muazzam bir kitap... Gerçek bir başyapıt." Daily Mail (İNGİLTERE)

Sayfa Sayısı: 520
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: Hemen Kitap

(TR) Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock Holmes Emekleyen Adam

Kitap Hakkında:
Baker Sokağına ulaştığımda, onu dizlerini çekip koltuğa kıvrılmış, ağzında piposu, düşünceye dalmış buldum. Can sıkıcı bir sorunun sancılarını çektiği belliydi. Eliyle bana eski koltuğumu işaret etti, oturdum, bunun dışında yarım saat boyunca varlığımı fark ettiğine dair bir tepkide bulunmadı. Nihayet bir süre sonra daldığı hülyadan uyandı ve bir zamanlar evim olan bu mekâna gelişimi o her zamanki tuhaf gülümsemesiyle selamladı.

Sayfa Sayısı: 176
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: Arunas Yayıncılık

(TR) Selim İleri - İstanbul'un Sandık Odası

Kitap Hakkında:

"Deniz tertemizdi önceleri. Yeşil cam kırığı kıyılardan açıldıkça, Marmaraya özgü, güneşin daima hülyalı pembe serpintiler bıraktığı mavi bir denize kavuşurdunuz."

Selim ileri, İstanbul Kitaplığının üçüncü cildi İstanbulun Sandık Odasında romanlarda, şarkılarda, filmlerde kalmış o kente, artık hayal İstanbula götürüyor bizi, büyülü bir yolculuğa davet ediyor.

Sayfa Sayısı: 225
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: Everest Yayınları

(TR) Brenda Jackson - Pamuk İpliği

Kitap Hakkında:

Karmaşık aile ilişkilerinin yer aldığı, duygusallık ve drama ile süslenmiş bu inanılmaz hikâye kalbinizi çalacak.

Erica Sanders için ruh eşini bulmak pek de zor olmamıştır. Brian Lawson istediği adamdır ve herkes onların birbirleri için yaratıldığını düşünmektedir. Neredeyse herkes… Tek istisna Ericanın başka bir adamla evlenmesini isteyen annesi Karendır. Hatta Karen, Brianı araştırması için bir özel detektif bile tutmuştur; ancak ortaya çıkan gerçek, iki ailenin parçalanmasına sebep olan yıkıcı ihanet Karenın umduğu son şeydir.

İlişkisinin kurtulamayacağına ikna olan Erica nişanı bozmuştur. Ama verdiği karar hâlâ aklını kurcalamaktadır, özellikle de Brianın çekici ve bekâr komşusu onun peşindeyken.

"Bu aşk hikâyesinin dumanı hâlâ üzerinde."
Lori Foster

"Yazar, duygusal derinliğe sahip karakterler yaratmada özellikle başarılı."
Publishers Weekly

"Göz kamaştıran bir ziyafet."
The Romantic Times

Sayfa Sayısı: 375
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: Ephesus Yayınları

(TR) Niamh Greene - Çıldırmış Bir Ev Kadınının Günlüğü

Kitap Hakkında:

Bir ev kadını.
Bir yıl.
Modern bir aile dişi kuşunun sefil hayatına komik bir yolculuk.

Susienin aklı başında değil. Çünkü... Kendisini bizzat parmağında oynatan ve her bilmiş kız çocuğu gibi gıcık ötesi bir varlık olan kızı, dünya tatlısı bok üretim merkezi oğlu, sevimli fakat ne var ki iflah olmaz işkolik kocası uğruna bütün kariyerini, eski eğlenceli günlerini, bekarlık sultanlığındaki tahtını feda etti. 

Şimdi bütün dünya onun sabrını sınıyor. Üstelik bir elinden tutanı, bir yüzüne bakanı yok. İyi bir anne ve ev kadını olma yolundaki tüyoları magazin dergilerinde aramasın da nerede arasın dağıtmış Susie!

Kendisi, kusmuk lekelerinden ve Michael Douglası aratmayan saçlarından kurtularak, aynı bir tanrıça gibi, vücudu saran kaşmir kıyafetlere, altı aydan daha sık tıraş edilmiş bacaklara ve kimbilir, hatta belki de onu unutmayacak yeni bir kocaya terfi etmeye hazır. Geriye kalan, yeni bir gardırop, bir 4x4, eksi otuz kilo, biraz botoks, yarım düzine kadar dadı. Ve işte, devrim böyle yapılır kızlar!

Sayfa Sayısı: 432
Baskı Yılı: 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: Artemis Yayınları

26 Ocak 2013 Cumartesi

(DE) Sylvia Day - Crossfire - Versuchung

Kurzbeschreibung:

Der internationale Bestseller


Die Uniabsolventin Eva Tramell tritt ihren ersten Job in einer New Yorker Werbeagentur an. An ihrem ersten Arbeitstag stößt sie in der Lobby des imposanten Crossfire-Buildings mit Gideon Cross zusammen - dem Inhaber. Er ist mächtig, attraktiv und sehr dominant. Eva fühlt sich wie magisch von ihm angezogen, spürt aber instinktiv, dass sie von Gideon besser die Finger lassen sollte. Aber er will sie - ganz und gar und zu seinen Bedingungen. Eva kann nicht anders, als ihrem Verlangen nachzugeben. Sie lässt sich auf ein Spiel ein, das immer ernster wird, und entdeckt ihre dunkelsten Sehnsüchte und geheimsten Fantasien.

(DE) E.L James - Shades Of Grey Befreite Lust

Kurzbeschreibung:

Als die noch unerfahrene Studentin Ana Steele den attraktiven und faszinierenden Christian Grey kennenlernt, beginnt sie eine gefährliche Affäre mit ihm, die das Leben von beiden für immer verändert. Doch schon bald ist Ana von Christians dunklen Leidenschaften verunsichert und verlangt nach einer tieferen Beziehung und mehr Nähe.


Zunächst scheint sich Christian tatsächlich auf Ana einzulassen, und die beiden genießen ihre Leidenschaft und die unendlichen Möglichkeiten ihrer Liebe. Aber Ana ist sich bewusst, dass es nicht einfach sein wird, mit Christian zusammenzuleben. Ana muss vor allem lernen, Christians Lebensstil zu teilen, ohne ihre Persönlichkeit und ihre Unabhängigkeit zu verlieren. Und Christian muss sich von den Dämonen seiner Vergangenheit befreien.


Gerade in dem Moment, als ihre Liebe alle Hindernisse zu überwinden scheint, werden Ana und Christian Opfer von Missgunst und Intrigen, und Anas schlimmste Albträume werden wahr. Ganz auf sich allein gestellt, muss sich Ana endlich Christians Vergangenheit stellen.

(DE) J.R.R Tolkien - Der Hobbit

Kurzbeschreibung:

In einem Loch im Boden, da lebte ein Hobbit.«
Mit diesem berühmten Satz begann vor sechzig Jahren die Fantasy-Literatur.
Vor vierzig Jahren betraten deutsche Leser zum erstenmal jene andere Welt, Mittelerde, an deren Erschaffung Tolkien ein ganzes Leben lang gearbeitet hat.

Es war ein schöner Morgen, als ein alter Mann bei Bilbo anklopfte. »Wir wollen hier keine Abenteuer, vielen Dank«, wimmelte er den ungebetenen Besucher ab. »Überhaupt, wie heißen Sie eigentlich?« - »Ich bin Gandalf«, antwortete dieser. Und damit dämmerte es Bilbo: Das Abenteuer hatte schon begonnen.

Vor sechzig Jahren hat Tolkien die Geschichte von Bilbo und dem Drachenschatz für seine Kinder niedergeschrieben. Und seit dieser Zeit ist Bilbos gefährliche Reise ein Klassiker der Kinderliteratur. Sehr zum Verdruß Tolkiens übrigens: Um den Eindruck eines Kinderbuches zu korrigieren, hat er später vielfach Überarbeitungen vorgenommen.

Diese Neuübersetzung von Tolkien-Kenner Wolfgang Krege basiert - im Unterschied zu der 1957 veröffentlichten Übersetzung - auf der autorisierten Fassung letzter Hand. Somit ist nun eine deutsche Fassung zugänglich, wie Tolkien selbst sie gutheißen würde.

(TR) İlber Ortaylı - İstanbuldan Sayfalar

Kitap Hakkında:
 
İstanbul: Dersaadet ya da Byzantion; ya da yüzyıllarca Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapan, İmparatorluğun fermanlarında geçen adıyla: Be makam-ı Konstantiniyye el mahmiyye. Hangi adla anılırsa anılsın, muhteşem bir şehir, kültürlerin, dillerin ve dinlerin kaynaştığı büyülü bir dünya.

Unutulmuş ya da unutulmaz semtleriyle; camileri, kiliseleri, çeşmeleriyle; çeşitli etnik toplulukları, halkları, gelenek ve görenekleriyle; konakları, yalıları, Boğazıyla; baştan sona tarih kokan sokakları, mahalleleri, ulema semtleriyle; Bâbıâlisi, Beyoğlusu, Doğu ile Batıyı kaynaştıran yaşam tarzıyla, 3000 yıla yaklaşan geçmişi olan İstanbul.

İstanbuldan Sayfalar, tramvaylarıyla, vapurlarıyla, Levantenleriyle, dilencileriyle, iskeleleri, meyhaneleriyle bu kentin ruhunu, geçmişini ve bugününü bilmek isteyenler için bir rehber, eşsiz bir hazine.

Balattan Eyüpe, Peradan Kasımpaşaya, Sultanahmetten Bâbıâliye, Eminönüden Haliçe, tarihle yoğrulmuş bu benzersiz kentte adım adım, rengârenk bir yolculuk bekliyor okuru.

Baskı Yılı: 2009
Sayfa Sayısı: 280
Dili: Türkçe
Yayınevi: Turkuvaz

(TR) Neşe Osmanoğlu - Yazarların İstanbul'u

Kitap Hakkında:
 
Bu kitap, İstanbulun dünü, bugünü ve yarınına dair başka bir pencere açıyor.
O pencereden içeriyi seyrederken;
İlber Ortaylı ile İstanbula "doğru" bakmanın yolunu keşfedecek, Semavi Eyice ile bir zaman tünelinden geçerek tarih öncesinden bugüne İstanbulu seyre dalacağız.

Buket Uzuner ile ilham perisi İstanbulu yakalamaya çalışacak, Ahmet Ümitin İstanbula dair hayallerinin peşine düşeceğiz.

Sunay Akınla oyundan müzeye kocaman bir dünya olan İstanbula bakarken, Muazzez İlmiye Çığ ile İstanbulu dışarıdan gelenlerin gözüyle göreceğiz.

Ara Gülerin kendisini "İstanbulun simgesi" ilan etmesine tanıklık edecek, Hıfzı Topuzun Nazım Hikmetli, Bedri Rahmili, Abidin Dinolu, Fikret Muallalı sanat dolu yıllarına göz atacağız.


Emre Kongardan İstanbulda yaşama sanatına dair tavsiyeleri alırken, Çetin Altan ile 2112nin İstanbuluna yolculuk yapacağız.

Aydın Boysan ile bir İstanbul sofrasında İstanbulun mimari serüveninin sohbetine oturacak, Artun Ünsal ile İstanbulun eşsiz lezzetlerinin tadına varacağız.

Ustaların anlatımıyla İstanbulu okurken, bu kenti tanımanın ve anlamanın büyüsüne kapılacak ve İstanbul hiç bu kadar güzel anlatılmadı diyeceksiniz...

Baskı Yılı:2012


Sayfa Sayısı:176


Dili:Türkçe
Yayınevi:Pozitif Yayıncılık

(TR) Agatha Christie - Porsuk Ağacı Cinayeti

Kitap Hakkında:

Zengin bir işadamı olan Rex Fortescue son zamanlarda parasını anlaşılmaz işlere harcamaya başlamıştır. Bu garip tavrı çevresinin de dikkatini çekmektedir.
Fortescue bir gün ansızın zehirlenerek öldürülür. ortada pek çok zanlı vardır ve tümü de aynı ailedendir. Bu sır dolu cinayeti çözecek tek kişi ise Miss Marpledır

Baskı Yılı: 2001
Sayfa Sayısı: 174
Dili: Türkçe
Yayınevi: Altın Kitaplar

(TR) Taşkın Tuna - Ol Dedi Oldu -2-

Kitap Hakkında:

Dualarımızda asla yalan yoktur. Kendimizi neden aldatalım? Zayıflığımızdan, âcizliğimizden ve çaresizliğimizden hiç utanmadan dua ederiz. Duanın dilini bilmeyenler aslında dünyanın da dilini bilmiyorlar demektir. Çünkü rüzgârların uğultusunu, dalgaların hışırtısını, kuşların cıvıltısını, suların şırıltısını duymayanlar; rengârenk kelebeklerin kanat çırpışlarını, al renkli lalelerin, masmavi menekşelerin sapsarı papatyaların açılışını görmeyenler, duayı nereden bilsinler? Duanın dilini bilmeyenler, hayatla aynı dili konuşamazlar!
İşte tevhidin bütün boyutları ve incelikleri ile anlaşılması için, OL DEDİ OLDU’nun açılımı gerekiyor. Bunun için bilimin sağlam basamaklarından yukarıya, tepeye; ta üst düzeye çıkarak, Evren’i oradan hem seyre dalacağız ve hem de dualarımıza oradan bilinçle devam edeceğiz! ...

 

Baskı Yılı: 2007 
Dili: Türkçe
Yayınevi: Şule Yayınları

(TR) Walter Isaacson - Einstein-Yaşamı ve Evreni

Kitap Hakkında:

20. Yüzyılın en önemli kuramsal fizikçisi olarak kabul edilen Albert Einsteinın, sıra dışı yaşam hikâyesine doğru etkileyici bir yolculuğa hazır olun!

CNNde yönetim kurulu başkanlığı ve Time dergisinin yazı işleri müdürlüğü gibi önemli pozisyonlarda görev alan ve halen Aspen Enstitüsünün başkanlığını sürdüren, Kuzey Amerikalı biyografi yazarı Walter Isaacson tarafından kaleme alınan bu değerli kitap Albert Einstienın, tüm eserleri ortaya çıktıktan sonra yazılan ilk kapsamlı biyografisi.

Isaacson, tüm dünyada büyük satış rakamları yakalayan Benjamin Franklin: Bir Amerikalının Hayatı adlı biyografi kitabında olduğu gibi bu kitabında da yine pek çok bilinmeyeni ortaya çıkarmaya çalışıyor.Yazar bu kez, Einsteinın bilimsel düş gücünün, isyankâr doğasından nasıl çıktığını gösteriyor bizlere…

Einsteinın zihni nasıl işliyordu? Onu dâhi yapan neydi?
Bunlar gibi pek çok sorunun yanıtı, bu büyüleyici ve ilham verici kitapta!..
Her kütüphanede muhakkak olması gereken bir başyapıt!

Baskı Yılı: 2010
Sayfa Sayısı: 684
Dili: Türkçe
Yayınevi: Tudem Yayınları

(TR) Taşkın Tuna - Ol Dedi Oldu- Big Bang'in Nefes Kesen Öyküsü-1

Kitap Hakkında:

Evren sahnesinin perdesi açıldığından bu yana varız. Hem izleyicisi hem de oyuncusu olduğumuz bu sahnede bizden önce olanlar ve bizden sonra olacaklar üzerine pek çok teori ortaya atıldı. Taşkın Tuna bilimin ışığında evrenin serüvenini ele alırken, bizi keyifli olduğu kadar düşündürücü bir yolculuğa çıkarıyor. Uzay-zaman kavramı, kara delikler, atomun derinlikleri ve daha pek çok konu bu kez inaç felsefesinin ve İslamın ışığıyla aydınlanıyor. Bu kitabı, ayetleri doğrulamak için değil, bilimin gerçeklerini İslamın bakışı ile değerlendirmek üzere kaleme aldığını önemle vurguluyor Tuna.
Evrenin doğumunu açıklayan Big Bang teorisinin ayrıntılarıyla incelendiği çalışmada; elektronun hareketinden yıldızların oluşumuna, kuasarlardan bir bitkinin damarlarında yürüyen özsuya kadar sayısız bilgi arasında bir yolculuğa çıkıyoruz. 14 milyar yıl öncesinden günümüze kadar uzanan, roman tadında bir yolculuk..

Baskı Yılı: 2007 
Dili: Türkçe
Yayınevi: Şule Yayınları

(TR) John Verdon - Aklından Bir Sayı Tut

 Kitap Hakkında:

Bir adam, posta kutusuna bırakılmış imzasız bir mektup alır. Mektupta şöyle yazmaktadır: "Aklından herhangi bir sayı tut. 1 ila 1000 arasında herhangi bir sayı." Adam öylesine 658 sayısını tutar. Not şöyle devam etmektedir: "Sırlarını nasıl bildiğimi göreceksin... Küçük zarfı aç."

"Aldıklarını geri vereceksin
Vermiş olduklarını aldığın zaman.
Biliyorum ne düşündüğünü,
Ne zaman uyuduğunu,
Nereye gittiğini,
Nereye gideceğini.
Seninle bir randevumuz var,
Bay 658."

Sıradanlıklara meydan okuyan, anında başınızı döndürecek ve ilgi çekici karakterlerinin kalp atışlarını tüm gerçekliğiyle hissedeceğiniz bir kitap "Aklından Bir Sayı Tut" kolay kolay unutmayacağınız bir roman.

Baskı Yılı: 2011 
Sayfa Sayısı: 480
Dili: Türkçe
Yayınevi: Koridor

(TR) Hermann Broch - Vergilius'un Ölümü

Kitap Hakkında:

 "Brochun Vergiliusu, bugüne kadar romanın esnek ortamı bağlamında gerçekleştirilmiş en sıradışı ve en temel deneylerden biridir."
Thomas Mann


Broch, Joycetan bu yana Avrupa edebiyatının en büyük romancısıdır ve Vergiliusun Ölümü, Ulyssesten günümüze kurgunun teknik olarak ne denli ilerlediğinin tek gerçek kanıtıdır…
George Steiner

"Vergiliusun Ölümünde Broch, tıpkı Proust, Joyce ve Musil gibi, şiirden bilgilendirme amacıyla yararlanmak ve felsefeyi sanat boyutuna yükseltmek tutkusundadır. Bilgiye ulaşmak için çaba harcayan sanatçı; eylemci; öğretici; artık hiçbir görev yüklenemeyen bir çağın başlıca temsilcisi; Vergiliusun arkasında Hermann Broch vardır."
Walter Jens

Baskı Yılı:2012
Sayfa Sayısı:504
Dili:Türkçe
Yayınevi:İthaki Yayınları

(TR) Justin Bieber - Sonsuzluğa Doğru İlk Adım

Kitap Hakkında:

Size çok teşekkür ediyorum. Siz olmasanız ben de buralara gelemezdim. Sizi sahneden seyredebiliyordum, şimdi siz de beni olduğum gibi görebileceksiniz. Tüm dünyamın nasıl değiştiğinin hikâyesi işte burada. Tüm desteğiniz için tekrar teşekkürler. Ben Justin… ve bu da Sonsuzluğa Doğru İlk Adım.

Dünyanın en ateşli pop yıldızının bir süper star olmasının inişli çıkışlı hikâyesine katılın…
Justinin çıkış albümü daha şimdiden platin kazanmıştır. Çığlık çığlığa bağıran hayranları televizyon stüdyolarını basmış, alışveriş merkezlerini kapatmışlardır. Justin Bieber uluslararası bir süper stardır ve şimdi de ilk kez, bütün bunları kendi kitabında anlatıyor.

Justinin hikâyesi her çocuğun hayalidir. Ontario, Kanadada ailenin tek çocuğu olarak yetişen Justinin müziğe doğal bir yeteneği vardı; evin içerisinde sürekli şarkı söylerdi ve kendi kendine bateri, gitar, piyano ve trompet çalmayı öğrenmişti. Yerel bir ses yarışmasına katıldı ve ses eğitmeni olmamasına rağmen sadece 12 yaşında bu yarışmadan ikincilikle ayrıldı.

Ancak düşleri evde söylediği ve pop şarkılarından oluşan videoları YouTubea yüklemesiyle birlikte gerçekleşti: Videolar hızla ağızdan azığa dolaşmaya başladı ve internette 10 milyon kez tıklandı. Aylar sonra, Justin ünlü müzik menajeri Scooter Braunun dikkatini çekti ve süper star Usherla güçlerini birleştiren Braun, 13 yaşındaki Justinin Island Def Jam şirketiyle anlaşma yapmasını sağladı. Gerisini zaten biliyorsunuz.

Justin ilk kitabında küçük bir kasabadaki öğrencilik hayatından çıkıp uluslararası bir yıldız olmasının hikâyesini anlatıyor. Çarpıcı tasarımı, daha önce hiç görülmemiş sahne önü ile arkası fotoğrafları ve Justinin bir süper star olarak olağanüstü yükselişinin muhteşem hikâyesiyle, bu her gerçek hayranın mutlaka sahip olması gereken bir kitap.



Sayfa Sayısı: 240 
Baskı Yılı: 2013 
Dili: Türkçe
Yayınevi: Pegasus

(TR) Nazan Bekiroğlu - Nar Ağacı

Kitap Hakkında:

Nazan Bekiroğlundan Trabzon-Tebriz-Tiflis-Batum-İstanbul hattında geçen muhteşem bir roman.

Balkan Savaşı döneminde başlayıp I. Dünya Savaşına uzanan bir öykü...

Trabzondan ve Tebrizden doğup birbirlerine doğru yol alan iki hayat; önce deli akan sonra durgunlaşan iki ırmak... Aslında çok ırmak... Tebrizin en büyük, en asil halı tüccarının deli fişek oğlu Settarhan ve Trabzonlu inci tanesi Zehra...
Ateşin bakışlı ateşin duruşlu; ırmağını kendi bildiğince alev ateş akıtmayı seçen bir genç kız Azam. Adı ne aşk ne de dostluk olan bir duyguyla Settarhanın ırmağına dolanan Batumlu kitapçı Sophia. Acıyla yoğrulan, yoğruldukça durulaşan, kendi varlıklarını sevdiklerinin varlığında eriten Büyükhanım ve Hacıbey...
Ve hep kendi içine doğru akan, kendi ırmağını gencecik yaşta milleti için kurutan, Trabzonun "kırık kafiyesi" İsmail, ah İsmail...

İki büyük savaşın savurup yeniden şekillendirdiği hayatlar, muhaceret, mücadele, kader, farklı inançların aktığı ortak zemin, üç ülke ve üç sevda Nazan Bekiroğlunun mürekkebi aşk olan kaleminde buluştu. "Nar Ağacı" hayal kadar zengin, roman kadar güzel, tarih kadar gerçek bir hikâye… İncelikle işlenmiş karakterleri, son derece zengin detayları ve dönemi anlatmadaki maharetiyle okuyanı çarpacak ve yıllarca unutulmayacak bir kitap...

Baskı Yılı: 2012 
Sayfa Sayısı: 384
Dili: Türkçe
Yayınevi: Timaş Basım

25 Ocak 2013 Cuma

(TR) Buket Uzuner - Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları Su

Kitap Hakkında:

Buket Uzunerin, bugün Anadoluda yaşayan her kültürü derinden etkilemiş kadim Kamanlık (Şamanizm) geleneğinin dört unsuru olan SU, TOPRAK, HAVA, ATEŞten ilham alarak yazdığı yeni romanı UYUMSUZ DEFNE KAMANIN MACERALARI dörtlemesinin ilk kitabı SU çıktı!..

Gazeteci Defne Kaman bir yaz akşamı bindiği vapurda arkasında hiçbir iz bırakmadan kaybolur. Onu aramakla görevli Komiser Ali Ümit ile arkadaşı Sahaf Semahat kendilerini aniden tuhaf olaylar ve esrarengiz semboller arasında bulurlar. Bir yandan kendi hayatlarını sakatlayan yasak ve tabulara rağmen ayakta kalmaya çalışırken, kayıp gazeteci Defne Kamanın peşinde nefes nefese bir maceraya sürüklenirler.

Buket Uzuner, SU romanında bütün canlı varlıkları eşit değerde kabul ederek doğayı ve yaşamı kutsayan kadim Türk geleneği Kamanlıka (Şamanlık) selam ederken, okurları hem eko-feminist bir okumaya, hem de 1000 yıl önce Uygur harfleriyle ön-Türkçe yazılmış olduğu düşünülen (Mutluluk Bilgisi) KUTADGU BİLİG ŞİFRESİ ile zihin oyunlarına davet ediyor.


Kutadgu Bilig yazarı Yusuf Has Hacibin;

"Aklın süsü dil, dilin süsü sözdür. Kişinin süsü yüz, yüzün süsü gözdür."

beyitiyle açılan romanın bir Kutadgu Bilig şifresi kitabı olarak da okumak olasıdır. Yazar, SU romanı yazarken yakından inceleme şansı bulduğu Kutadgu Biligin bilinen üç orijinal nüshasından ilkini Uygur harfleriyle Türkçe yazdığı düşünülen Yusuf Has Hacib ile bu önemli eseri 1947de günümüz Türkçesine çeviren Prof. Reşit Rahmeti Aratı şükranla anıyor ve bugüne kadar Türkiyede ve dünyada hak ettiği önemi ve sevgiyi göremeyen bu güzel eserin, romanda bir şifreler kitabıymış gibi kullanılmasıyla özellikle gençler arasında ilgi göreceğini umuyor.

"Uyumsuz Defne Kamanın Maceraları", SU romanından sonra TOPRAK, HAVA ve ATEŞ ile devam edecektir.

Baskı Yılı: 2012
Sayfa Sayısı: 344
Dili: Türkçe
Yayınevi: Everest Yayınları

(TR) Canan Tan - Issız Erkekler Korosu

Kitap Hakkında:

Âdemoğlu Pansiyonda bir fasıl gecesi... Müşterilerin hepsi erkek! Ezilen, horlanan, acı çeken, ağlayan, üşüyen, hatta dayak yiyen erkekler onlar. Her birinin ayrı bir hikâyesi, o hikâyenin içine nakşolmuş ayrı bir şarkısı var.Ve tanıdık birkaç yüz... Pirayenin Haşimi, Yüreğim Seni Çok Sevdinin Muratı ve eskilerin Eylemcisi Vedat da orada. Issız erkeklerden oluşan muhteşem koro eşliğinde şarkılarını söylüyorlar. "Ömrüm seni sevmekle nihayet bulacaktır!" sözü verenler... "Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın," diye sitem edenler... "Şimdi uzaklardasın," diyerek hiç dönmeyecek sevgililerine seslenenler...

Onların hikâyelerini paylaşırken, şarkılarında da kendinizi bulacaksınız...

Baskı Yılı: 2012
Sayfa Sayısı: 224
Dili: Türkçe
Yayınevi: Altın Kitaplar

(TR) Sherryl Woods - Aşka Şans Ver

Kitap Hakkında:

Yıllar önce annesi tarafından terk edilmiş olmanın verdiği ıstırapla bir süre sonra New Yorka yerleşen Abby, uzun zamandır hayalini kurduğu finans sektöründe nihayet kendine saygın bir yer edinmiş, eşiyle ayrıldıktan sonra ikizleriyle yeni bir düzen kurmuştur. Bir gün, küçük kız kardeşi Jessten gelen telefon her şeyi değiştirecek ve eski defterleri yeniden açacaktır.

Apar topar çocukluğunun ve ilk gençlik yıllarının geçtiği Chesapeake Kıyılarına dönen Abby, Jessin boyundan büyük bir işe kalkıştığını görür. Bu da yetmezmiş gibi, yıllar önce terk ettiği eski sevgilisi Trace de kasabaya geri dönmüştür. 

Abby bir yandan ailesinin dağılan parçalarını yeniden bir araya toplamaya çalışırken diğer yandan da geçmişte olup biteni ve Tracee olan hislerini yeniden tartacaktır.

Baskı Yılı:2012


Sayfa Sayısı:421
Dili:Türkçe
Yayınevi:Ephesus Yayınları

(TR) Ayşe Kulin - Bora'nın Kitabı

Kitap Hakkında:

Önce gerçeğimi kendime kabul ettirirken yoruldum! Sonra gizlerken... Daha sonra yüzleşirken... Kendim olmaya hakkım olduğunu anladığımda... Kendimle barışırken... Gerçeğimi başkalarına kabul ettirmeye çalışırken... Benim gibi binlerce, on binlerce insanın var olduğunu öğrenirken... Yoruldum!"

Acımasız günlerin gölgesinde geçen çocukluğunun yaralarını sarmak ve geçmişini silmek için İstanbula gelen genç bir adam: Bora. Tar hayatını değiştiren aşkı bulup umudu yeşerdiğinde, geçmişi yeniden karşısına çıkacak ve kendi öyküsünü anlattığı Boranın Kitabı onu bir girdabın içine sürükleyecek.

Gizli Anların Yolcusundan tanıdığımız Boranın hazin öyküsüyle Ayşe Kulin, sadece genç bir adamın kişisel varoluş mücadelesini değil, bu coğrafyanın zorlu koşullarında bir insan, bir âşık, bir birey olabilmenin imkânsızlığını da anlatıyor.

Boranın Kitabı kabuğundan sıyrılmaya ant içmiş insanların büyük mücadelesinin romanı.

Baskı Yılı: 2012
Sayfa Sayısı: 256
Dili: Türkçe
Yayınevi: Everest Yayınları

(TR) Uğur Yücel - Yağmur Kesiği

Kitap Hakkında:

Lefteri üç gün toprak altında kalmıştı...
Sırtında kırbaç izleri. Sırtı paramparça. Karnını deşip kemiğe saplanmış lakerda bıçağı.
Köpekler burunlarını toprağa vermiş, en pes seslerden ağlıyor. Denizkızları bir bir gırtlaklarını kesip kayalara vuruyor diri bedenlerini.
"Ave Maria" söylüyor koro.
"Allahümme salli âlâ seyyidina Muhammed," diye bağırıyor kurbanlık koyunlar.
Karlar örtüyor eflatun şallarını köyün üstüne. 
Lefteriyi çarmıha gerdiler.
Ve o hiçbir şey demedi. 
Rakılar, esrarlar ağladı.
"Ölüm Allahın emri ayrılık olmasa," dedi kedi imam.
Helal ettiler haklarını. 
Lefteri gömüldü.
Sevgilisi Melina Ratsisin yanına. 
Sarıldılar.
Bıçağı söktü aldı karnından Melina. Bir bir yaralarını sevdi okşadı. Gözlerini öptü. Saçlarını koparıp bedenine sürdü. Mezarın diplerine çekti Lefteriyi. Çekildikçe su geldi çekildikçe deniz, indikçe tuz geldi burnuna. Balıklar öptü gözlerini. "Derin nefes al sevgilim," dedi Melina. Son nefesini aldı Lefteri.
Daldılar derinlere derinlere. Denizkızı Melina sevdasına kavuştu. Denizin bittiği yerlere gittiler, Karya mezarlarına, yüksek manastırlara...
Onlar çağırmadı bu olup biteni. Bu felaket klavyeleri. Bu yarılmış kar tepelerinden fırlamış ten kokusu.
Oluk oluk.
Onlar bağırmadı.

Baskı Yılı: 2012
Sayfa Sayısı: 152
Dili: Türkçe
Yayınevi: Can Yayınları

(TR) M.Barış Muslu - Beynine Format At

Kitap Hakkında:

Sağlık, mutluluk, başarı ve tüm hedeflerine ulaşmak için beynine format at!

Evet, size gül bahçesi vaat ediyorum!

Bütün korkularınızdan arınacak, fobilerinizden, sigara bağımlılığından, kilolarınızdan kurtulacak; kronik ağrılarınıza, hayatınızı zorlaştıran yanlış inançlarınıza son vereceksiniz.

Hem de gayet bilimsel, etkin ve sistematik bir yöntemle. Çoğu durumda dakikalar içinde!

Tek şartım var! Siz de iyi bir öğrenci olacak, kendi üzerinizde çalışmak için zaman ayıracaksınız.

"Pozitif düşün, hayallerin gerçek olsun" diyen, etkisi "ara gazı" vermekten öteye gitmeyen kişisel gelişim kitaplarından siz de sıkılmadınız mı zaten?

Öyleyse tam yerine geldiniz demektir!Biz şimdi birlikte bambaşka bir şey yapacağız.Gerçek bir temizlik operasyonuyla "ilkel" programlarından bir türlü vazgeçmek istemeyen beynimize format atacağız!

NeuroFormat® yöntemiyle hayatımızı baştan aşağı değiştireceğiz.

Ne duruyoruz?

Hadi, başlayalım artık...

Baskı Yılı: 2013
Sayfa Sayısı: 252
Dili: Türkçe
Yayınevi: Doğan Kitap

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...